Hildegards Have er opkaldt efter middelaldernonnen Hildegard von Bingen (1098-1179), af mange betegnet som en af datidens meget markante og betydningsfulde skikkelser. Haven har som overordnet formål at være en terapi- og besøgshave med mange elementer, og er dermed en vigtig del af terapistedet på Baunemosevej 7 med klinikker, undervisning og foredrag om bl.a. Hildegards køkken og apotek.

Hildegards Have omfatter en lægeurte-/klosterhave, hvor mange af de planter, Hildegard har omtalt og benyttet, kan ses sammen med lægeplanter omtalt af andre både før og efter Hildegard (se Lægeurtehaven).

I haven findes drivhus, planteværksted, stor bålplads, åbne og gemte steder, en lille lavendelmark og i et afskærmet hjørne også en labyrint til meditation og afspænding. Labyrinten er en klassisk 7-rings labyrint markeret i marksten (se Labyrinten).

Vi kom hertil i vinteren 2011 og startede året efter projekt “skovhave”. De to tætstående rækker af røn og syren, der var ved at kvæle spisekastanjen og tulipantræet, blev flyttet og fordelt nede bagved mod marken som starten på en skov. De har fået følgeskab af andre træer, buske, bunddække, stier, sten, og hvad vi nu synes. Det gamle valnøddetræ giver til både os og havens vilde beboere, men spisekastanjen skal vist have en partner for rigtig at blive til noget. De små hasselpinde, der blev sat, har vokset sig store. Det samme gælder et udvalg af forskellige piletræer og ahorn. Skovbunden ændrer sig for hvert år fra at være dækket af skvalderkål, brændenælde, kulsukker og korbær til også at vise lungeurt, hasselurt, primula i massevis, bregner, skovjordbær og andet.

Se mere på Terapihaven Hildegards Have