Baunemosevej 7

Baunemosevej 7 ligger i Bovense, midt mellem Kerteminde og Nyborg, tæt ved Storebælt, Nordenhuse strand og motorvejen.

Historien er lang, helt tilbage til bronzealderen, hvor der i baghaven lå en gravhøj.
Gravhøjen er ikke længere synlig, men sten derfra blev anvendt til dele af gården i 1827.

Gården blev oprindelig bygget i 1787 og lå Bygaden 7 i Bovense. Den blev flyttet til den nuværende adresse i 1827. Enkelte af de gamle bjælker har stadig årstallet 1787 ridset ind i træet sammen med et nummer.

Chr. Salomonsen (1770-1841) ejede gården i 1819. Om ham har lærer Albert Thomsen noteret: Chr. Salomonsen var Doktor for både mennesker og dyr, kurerede benbrud mm. Man sagde “han kunne gøre kunster”. Han brændte sine bøger og recepter før sin død – desværre.

Ældre folk på egnen mener, gården engang hed Christiansminde, men huskes bedst som “Marens gård”, hvor hun og hendes karl, der spillede på heste, boede.

På et tidspunkt er gården ændret fra en firelænget ejendom med stald- og maskinbygninger til den nuværende trelængede. Den figurerer på listen over bevaringsværdige ejendomme i klasse 3. En moderne tilbygning i tilpasset arkitektur er kommet til i 2003.

Der er så dejligt ude på landet, specielt når den gamle bondeidyl med kærlig hånd får tilført moderne faciliteter og gode mobil- og fibernetforbindelser.

Omgivet af landbrug, heste og en vej til Storebælt danner gården nu ramme om nye aktiviteter: Klinikker, besøgs/terapihave med bl.a. lægeurtehave og labyrint til afspænding og meditation, erhvervsrådgivning, kurser og foredrag.

Velkommen

Luftfoto fra 1948

Indkørsel er fra Gartnervej